Искате ли супер памет: Яжте тези пет храни? Ако искате  да

...
Искате ли супер памет: Яжте тези пет храни? Ако искате  да
Коментари Харесай

Искате ли супер памет: Яжте тези пет храни


Искате ли супер памет: Яжте тези пет храни? Ако искате  да имате супер памет –  наблегнете на тези 5 храни. Това ни поучават специалистите.

Функционирането на мозъка зависи от доста фактори, в това число генетика, метод на живот и хранене. Според специалистите микроелементите играят основна роля за поддържането на паметта и мозъчната функционалност.

Необходимите на мозъка ни микроелементи могат да се одобряват от храната. Мозъкът ни се състои от 75% вода. Дехидратацията може да понижи умствената активност. По отношение на храните, най-полезни са:

Риба –  сьомгата, рибата звук и сардините са богати на омега-3 мастни киселини, които въздействат върху развиването на невроните и резервират паметта.

Плодове –  черешите, ягодите, къпините и боровинките усъвършенстват притока на кръв към мозъка и забавят обвързваното с възрастта понижаване на паметта.

Ядки  – бадемите, орехите и лешниците съдържат витамин Е, който защищава мозъчните кафези от увреждане.

Зеленолистни зеленчуци  – спанакът, марулята и зелето са богати на витамини Е и К и фолиева киселина, които предотвратяват когнитивния спад.

Желязо:  Този детайл е значим за превозването на О2 до мозъка и нервните кафези. Недостигът на желязо може да докара до анемия, която е обвързвана с проблеми с концентрацията и паметта.

Йод:  Йодът е значим за естествената функционалност на щитовидната жлеза, която контролира метаболизма и производството на значими за мозъка хормони.

Магнезий:  Този минерал играе значима роля в предаването на нервните импулси и синтеза на невротрансмитери като серотонин и допамин.

Цинк : Цинкът е значим за поддържане на структурата и функционалността на мозъчните кафези и отбрана против оксидативен стрес.

Селен : Селенът оказва помощ за отбрана на мозъка от оксидативен стрес и поддържа естествената функционалност на нервните кафези.

Калий:  Калият е значим за поддържане на естествения капацитет на нервните кафези и предаването на нервните импулси.

Фосфор : Фосфорът е значим за образуването на ДНК и РНК, които са главните съставни елементи на нервните кафези.

Витамин D:  Витамин D е значим за поддържането на здрава нервна система и може да играе роля в предотвратяването на меланхолия и други психологични разстройства.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР